Nu puteți plasa comandă nouă din tara dvs. Undefined


Despre MASAJUL cu BETELE de BAMBUS (Bamboo Massage)©


Bambusul a fost inventat cu mult timp inaintea hartiei, chinezii inregistratrand istoria lor pe suvite subtiri de bambus. Bambusul a fost folosit intr-o multitudine de feluri, de la instrumentele muzicale, elaborarea decoratiunilor, lucrari de arta si chiar unelte agricole. Deoarece bambusul a fost integrat atat de mult in viata de zi cu zi, nu a trecut mult timp si acesta a fost folosit ca o forma de exprimare creativa si spirituala, care a avut repede conotatii pentru ritualurile de vindecare.


Betele de bambus masaj - mitologie

Desi bambusul se maturizeaza complet in aproximativ sapte ani, cele mai multe flori de bambus apar doar o data la 60 si la 120 de ani. Dupa inflorire, toate plantele de bambus din aceeasi specie mor. Bambusul este, de fapt, o iarba (planta) gigant: tulpina de bambus poate fi taiata, lasand radacina intacta pentru regenerarea rapida. Acest lucru face din bambus o resursa extrem de regenerabila. Intr-un habitat favorabil, poate crește foarte repede in 24 de ore si va va ajunge la maturitate in doar 6-7 ani.

In  China, Indonezia si Japonia exista ritualuri si mituri unde bambusul simbolizeaza energie, prosperitate, longevitate, sexualitate si fertilitate.

In China, tulpinile de bambus inca simbolizeaza tinerete vesnica, putere, prosperitate si pace. Ceea ce poate parea o tehnica noua, masajul cu bete de bambus, are “radacini vechi” si asocierile acestuia, vis-à-vis de tehnica de masaj, pot fi mai profunde si sacre decat pur si simplu un instrument pentru masaj.


Astazi, batul de bambus este intalnit in tehnica masajului cu bete de bambus sau pur și simplu promovat in Spa-uri si Saloane de Infrumusetare pentru tratamentele exotice sau ca un instrument nou de masaj pentru terapeuti, dar batul de bambus ar trebui sa fie vazut ca mult mai mult decat o noua tendinta sau un accesoriu exotic.

In masajul cu bambus se folosesc bete de bambus de diferite lungimi si diametre. Unii terapeuti combina elemente ale Shiatsu, Medicina traditonala chineza (in cazul în care capetele finisate ale betelor de bambus sunt utilizate in moduri specifice), Thai Masaj, Drenaj limfatic, Tehnica Ayurveda Masaj (uleiuri sunt incorporate in  tehnica de masaj). Masajul cu bete de bambus stimuleaza circulatia, perceptia senzoriala a nervilor, iar in tehnica de drenaj limfatic se ofera un sentiment profund de relaxare și bunastare.

Un avantaj-beneficiu suplimentar pentru terapeut este ca, folosind betele de bambus in tehnica de masaj, il vor ajuta in reducerea stresului din maini si degete, dar in acelasi timp betele ii vor permite sa execute manevre de masaj profunde.


Ceea ce face bambusul rezistent si drept, dar in acelasi timp flexibil si usor, este faptul ca peretii celulelor exterioare sunt acoperite cu siliciu.
 Acest lucru creeaza o matrice-cristalina la fel ca aceea unui cristal de cuart sau ca propriul noastru tesut conjunctiv. Unii terapeuti cred ca eliberarea tensiunii are loc in aceasta matrice cristalina si poate ajuta la restabilirea si reechilibrarea campului electromagnetic al organismului.

Medicul RB Taylor declara, in articolul sau "Bioenergetics of Man”, ca aceasta matrice exista sub suprafata ambelor structuri: corpul nostru si structura de bambus in sine. Matricea-cristalina expune doua proprietati foarte specifice: Piezoelectricitate și Piroelectricitate. Piezoelectricitatea este activată cu odata cu presiunea și Piroelectricitatea este activata odata cu caldura.

La nivel fiziologic, aceste doua proprietati contribuie la unele dintre efectele de vindecare observate in tehnica masajului cu betele de bambus.

Piroelectricitatea este abilitatea anumitor materiale pentru a genera un potential electric la incalzire sau racire. Numele este derivat din cuvantul grecesc pyr, care inseamna foc. Ca urmare a unei modificari de temperatura, sarcinile pozitive si negative trec la capetele opuse ale materialului (materialul devine polarizat), stabilind astfel un potential electric. Astfel, incalzirea tesutului cu batul de bambus si aplicarea unei presiuni ar putea crea acest efect. Acest efect piroelectric este, de asemenea, prezent in oase si tendoane.

Piezoelectricitatea este abilitatea unor materiale (in special cristale) pentru a genera un potential electric ca raspuns la solicitarile mecanice aplicate sau de presiune in reteaua cristalina. Cuvantul in sine piezo este derivat din limba greaca, ceea ce inseamna a stoarce sau a apasa. In cazul masajului, presiunea asupra tesutului ar genera acelasi efect.

Toate materialele piroelectrice sunt, de asemenea, piezoelectrice, cele doua proprietati fiind strans legate. Aceste doua proprietati ar putea, prin urmare, sa fie stimultate foarte usor daca se aplica o presiune cu ajutorul betelor de bambus pentru a patrunde adanc in tesuturi.


Presiunea, exercitata de betele de bambus, executata asupra tesutului si dispersarea caldurii ajuta in stimularea circulatiei si tocmai de aceea clientul simte, in timpul masajului cu betele de bambus, furnicaturi sau o senzatie de incalzire.

In timpul masajului traditional, majoritatea terapeutilor descriu durere la nivelul degetele si articulatiilor, dar cu ajutorul Betelelor de Bambus pentru Masaj va este permis sa reglati cu usurinta presiunea exercitata asupra tesutului. Cu ajutorul betelelor de bambus sunteti capabili sa localizati cu usurinta tensiunea musculara, iar utilizarea bambusului sa devina o prelungire a degetelor dumneavoastra. Beneficiile le veti simti atat dumneavoastra, ca terapeuti, cat si clientii: energie, revitalizare, relaxare.  
Din punct de vedere estetic veti observa ca pielea clientilor devine mult mai supla, tonifiata si elastica.

In cazul masajului anticelulitic efectele sunt vizibile dupa aproximativ 4-6 sedinte (50 min):
-         reducerea celulitei si intarirea (tonifierea) tesutului
-         senzatie de picioare usoare
-         inlaturarea excesului de apa

Betele de bambus sunt un accesoriu de masaj excelent, pentru ca accentueaza puterea miscarilor efectuate de terapeut, transformand masajul anticelulitic cu bambus intr-un masaj mult mai eficient si mai simplu de efectuat decat masajul anticelulitic clasic.

Betele de bambus sunt special finisate pentru a putea fi folosite in tehnica de masaj pentru diferite zone ale corpului.
De aceea este recomandat sa detineti diferite Bete de Bambus (20 cm, 30 cm, 40 cm, 60 cm) cu diferite diametre (1 cm, 2 cm, 3 cm, 4 cm) daca doriti sa executati un masaj general (anticelulitic, reflexogen, somatic, de relaxare, sportiv sau drenaj limfatic).


Masajul cu betele de bambus este intens folosit pentru combaterea celulitei si pentru ridicarea feselor, iar in Romania este din ce in ce mai cunoscut datorita rezultatelor rapide!

Tehnica acestui masaj consta in imbinarea netetirilor usoare cu miscari de rotire - alunecare realizate din incheietura mainii.

Se pot realiza si miscari de presiune, care, relaxeaza muschii si tonifica pielea, iar prin miscarile rulate, suprafata este drenata, iar toxinele sunt eliminate.

Pentru Masajul Anticelulitic este recomandat ca Batul de Bambus sa fie de minim 40 cm lungime, deoarece 20 cm din lungimea batului sunt destinate, 10 cm cu 10 cm, zonei unde tineti cu mana batul de bambus si minim 20 cm din bat sa fie destinate doar contactului acestuia cu zona destinata masajului: membrele, abdomenul, coapsele sau fesele clientei.


Betele de bambus pentru masaj nu trebuie sa fie perfect drepte (acelea sunt din ratan), ci cat mai naturale si finisarea lor sa fie delicata si sa fie facuta doar pentru zona cu noduri proeminente deoarece se poate deteriora batul si implicit propietatile acestuia vis-a-vis de masaj. Betele de bambus trebuie sa fie goale in interior pana la nod, ceea ce le face sa fie foarte usoare.

Masajul cu bete de bambus autentice si special finisate
Masajul anticelulitic cu betele de bambus se face prin miscari energice de rotire si alunecare a batului pe cele 8 zone ale membrelor inferioare si superioare, cat si pe abdomen si coapse, de aceea batul de bambus trebuie sa fie foarte bine finisat la noduri, iar dimensiunea, grosimea si greutatea sa ajute maseurul pentru executarea corecta si cu usurinta a masajului.

Conteaza foarte mult greutatea batului si finisarea acestuia pentru ca masajul sa fie executat corect.

Betele de bambus trebuie unse foarte des cu ulei pentru a evita uscarea acestora.

Masajul Anticelulitic cu Bete de Bambus reprezinta o tehnica speciala si benefica, avand ca scop obtinerea unor efecte atat de relaxare, cat si obtinerea unor rezultate rapide in tratarea celulitei.

Masajul cu bambus este un masaj pentru bunastare, un tratament ideal atat pentru femei cat si pentru barbati.

Are efecte speciale in ceea ce priveste tratarea CELULITEI:
- Netezirea si uniformizarea stratului de piele (efect de lifting)
- Micsorarea circumferintei corporale si disparitia grasimilor
- Diminuarea, chiar disparitia, celulitei si a vergeturilor
- Detoxifierea intensiva a organismului prin drenajul limfatic
- Intensificarea microcirculatiei sangvine
- Imbunatatirea tonusului muscular (fermitate)
- Efect de push-up pentru fese.

Ca terapeut, dar ca si client, care cauta noi abordari pentru terapiille de masaj, masajul cu betele de bambus poate fi prima alegere, oferind o solutie de baza: o tehnica unde se utilizeaza numai resursele regenerabile si durabile, dar, de asemenea, ne reconecteaza la timpurile, traditiile si ritualurile stravechi. Acest lucru ne aminteste de ceea ce inseamna sa fii conectat si interconectate – prin respectarea nevoilor noastre si cele ale lumii si ale naturii, iar acest lucru poate fi darul pe care acest instrument de masaj, aparent simplu si banal, ne ofera: putere, flexibilitate si versatilitate, toate acestea fara sa epuizeze natura, lumea sau noi insine.

De peste 15 ani dorim sa ajutam Terapeutii / Tehnicienii Maseuri si pe oricine este interesat de aceasta Tehnica de Masaj. Noi nu ne adresam doar Profesionistilor in domeniul Masajului, noi ne adresam tuturor celor care au grija de Trupul si Sufletul lor si doresc informatii de la Specialisti si Consultanti in Masaj, Slabire si Tratamente Corporale. 

Aici suntem in ajutorul Dumneavoastra, Dragi Terapeuti / Tehnicieni Maseuri si Dragi Clienti, pentru a Va consilia, a Va ajuta si a Va sustine ce intreprindeti in hobby-ul, meseria sau practica Dumneavoastra. 
Comunitatea Bete Bambus


BETELE de BAMBUS pentru MASAJ si INSTRUMENTELE pentru MADEROTERAPIE expuse in acest magazin online sunt RECOMANDATE de catre: AMTC, Reflexovital, Edu Mass Therapy, Zen Center Radu Gligor, Danut Bujor, CORA Training, Daniela Dumitru.

MASAJUL ANTICELULITIC CU BETE DE BAMBUS: INAMICUL NR. 1 IMPOTRIVA CELULITEI!©


din ©2005 www.blackboxnet.ro